top of page

OM GALAXEN FILM

Jenny1RED.jpg

PRISER OCH UTMÄRKELSER

2019, Årets pusselbit, Autism- och Aspbergerföreningen i Östergötland

 

2018, Prix Circom Regional (europeiskt tv-pris) i kategorin Minorities in Society för dokumentären och granskningen “En pojke som Liam”

 

2018, Sverigepriset (SVT) i kategorin Minoriteter i samhället för dokumentären och granskningen “En pojke som Liam” 

 

2018, Nominering Sverigepriset (SVT) i kategorin Konstruktiv journalistik för Skolexperimentet

 

2018, Nominering Spektrumpriset (SVT) för Skolexperimentet  

 

2016, Guldspaden (tillsammans med Tina Enström) i kategorin Etermedia Lokal för dokumentären och granskningen av äldreomsorgen “Hem till varje pris” 

 

2016, Sverigepriset (SVT) i kategorin Dokumentär för dokumentären och granskningen “Hem till varje pris”

 

2015, Guldspaden (tillsammans med Tina Enström) i kategorin Lokal-tv för Asylgranskningen

 

2014, Guldspaden (tillsammans med Tina Enström) i kategorin Webb för webb-dokumentären och granskningen av arbetsmarknadspolitiken “Vägen mot Fas 3” 

 

2012, Prix Egalia för granskningen “Kvinnor i kommunpolitiken”

Jenny Widell

Jenny Widell heter jag som äger och driver Galaxen Film AB. Jag är journalist och dokumentärfilmare och har bland annat gjort filmerna ”Hem till varje pris”, ”En pojke som Liam” och ”Alek på egna ben” för SVT. 
Jag har tillsammans med Eva Klint Langland skrivit boken “Förlorade år - rapport från byråkratins väntrum” (2021) som är en journalistisk granskning på uppdrag av Autism- och Aspergerförbundet.  
Jag har belönats med ett flertal priser, bland annat Guldspaden vid tre tillfällen samt det internationella tv-priset Prix Circom Regional.

Bakgrund

I april 2019 valde jag att avsluta min fasta anställning efter 15 fantastiska år på SVT, där jag lärde mig mycket av det jag kan idag. Jag arbetade som reporter, researcher, redaktör, fotograf och klippare och hanterade såväl snabba nyhetshändelser som omfattande gräv- och filmprojekt.   
Samtidigt var jag nyfiken på hur det skulle vara att driva en egen verksamhet och i större utsträckning kunna testa mina egna idéer. Då startade jag mitt eget produktionsbolag Galaxen Film AB.  
Under mina två år som “egen” har jag haft en rad olika uppdrag, bland annat som klippare, inslagsproducent, fotograf, researcher (bland annat för Meter, Nexiko, Lillasyster, ITV och Plan International) och – nu senast – som rapportförfattare.
Parallellt med mina uppdrag jobbar jag med mina egna filmprojekt och har fått filmstöd från Norrköpings Filmfond och Filmfond. 
Under större delen av 2020 arbetade jag med en journalistisk rapport (“Förlorade år - rapport från byråkratins väntrum”) samt ett antal kortare filmer för Autism- och Aspergerförbundet. 

Kontakt

Jenny Widell
Galaxen Film AB
Telefon: 076-327 48 69
E-post: jennywidell@gmail.com
Organisationsnummer: 559180-9065

bottom of page